nl: Aventura Musica asbl

Aventura Musica VZW

VZW AVENTURA MUSICA is opgericht in 2003. Ze omkadert verschillende projecten waar Tuur Florizoone als componist bij betrokken is.

 

 

 

Omkadering en creaties van filmmuziek/animatiefilms :

Tricycle Massot/Florizoone/Horbaczewski MixTuur
Tuur Florizoone Solo
Duo Eric Vloeimans & Tuur Florizoone Duo Tuur Florizoone & Didier Laloy

En een aantal gelegenheidsprojecten :
Carte Blanche à Tuur Florizoone (2009 Festival d’Art de Huy, 2010 Leuven, 2011 Turnhout), waar een samenwerking met verschillende topartiesten werd gesmeed : Philip Catherine, accordeonist Jean-Louis Matinier, Pierre Vaiana, Ensemble Piacevole…).

Deze projecten werden in België gespeeld maar ook ver buiten onze grenzen: Roemenië, China, Polen, Québec, Brazilië, Rwanda, Kongo, Colombia, Hongarije, Spanje, Frankrijk, Duitsland, de Nederland, Oostenrijk…
In 2011 beslist de VZW om de rechten over te kopen van de verschillende albums die oorspronkelijk op andere labels waren uitgebracht. Zodoende positioneert de VZW zich tegenwoordig als een vrij en onafhankelijk label: AVENTURA MUSICA (AM).

In mei 2011 produceert zij haar eerste CD « Queskia ? » van de groep Tricycle. In april 2012 stelt zij haar catalogus voor die op 24/04/2012 vijf CDs telt.

PROMOTIE / BOOKING / MANAGEMENT VAN MUZIKANTEN

De VZW beheert de contracten, helpt mee aan het wereldkundig maken van de getalenteerde artiesten, zowel in België als in het buitenland en dit door een actieve aanwezigheid bij verschillende showcases. Zij produceert ook telkens het promo materiaal: affiches, flyers, persdossier, persconferenties.

PRODUCTIE / CREATIE VAN ARTISTIEKE PROJECTEN

In 2010 werd in samenwerking met TREFPUNT VZW het project MixTuur uit de grond gestampt. Met onder andere Aly Keita, Tutu Puoane, Laurent Blondiau, Nabindibo… het is een twaalfkoppige groep geworden die een prachtige CD uitbracht in september 2011 op het jazzlabel W.E.R.F.

OPNAMEN

De vzw is de producer van de CDs van Tricycle, Massot/Florizoone/Horbaczewski, MixTuur en de soundtracks van de film : « Aanrijding in Moscou » gerealiseerd door Christophe Van Rompaey en docu-films « Pas de Deux » door Anna Van der Wee, « Bons Baisers de la Colonie » door Nathalie Borgers, ‘L’Amour des moules’ door Willemiek Kluyfhout, ‘Brasserie Romantiek’ door Joël Vanhoubroeck (dec 2012)